moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Οριστικό το Δημοψήφισμα την άλλη Κυριακή

Οριστικό το Δημοψήφισμα την άλλη Κυριακή

 
Μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση και με πλειοψηφία 178 βουλευτών, αποφασίστηκε ότι η 
συμφωνία που πρότειναν οι θεσμοί (αλλά δεν είναι πλέον στο τραπέζι) τίθεται σε δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή.
Μετά από περίπου 14 ώρες συνεδρίασης που χαρακτηρίστηκε από υψηλούς τόνους, εντάσεις και δραματικές τοποθετήσεις, η Βουλή αποφάσισε τα ξημερώματα της Κυριακής με πλειοψηφία 178 βουλευτών να τεθεί σε δημοψήφισμα η συμφωνία που πρότειναν οι θεσμοί στις 25 Ιουνίου.

Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί σε ολόκληρη τη χώρα την Κυριακή 5 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας είχαμε δραματικές εξελίξεις και στις Βρυξέλλες με το Eurogroup να απορρίπτει το αίτημα της Ελλάδας για παράταση του προγράμματος για μερικές εβδομάδες.

Το Eurogroup συνεχίστηκε χωρίς την παρουσία του Γιάνη Βαρουφάκη και μετά την ολοκλήρωση του υπήρξαν τοποθετήσεις που αφήνουν να εννοηθεί ότι μπορεί τα πράγματα να είναι δύσκολα, αλλά ίσως να υπάρχει χρόνος μέχρι την Τρίτη για σύγκλιση των δύο πλευρών.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι υπάρχει χρόνος για να συνεχιστούν οι συζητήσεις, να βρεθεί λύση και να προτείνει η κυβέρνηση στους πολίτες να πουν "ναι" στο δημοψήφισμα.

«Παράθυρο» ανοιχτό για συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της άφησε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή, κατά την ομιλία του πριν την ψηφοφορία επί της πρότασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Παρά τους υψηλούς τόνους κατά των δανειστών, τους οποίους ευθέως κατηγόρησε ότι υπονόμευσαν τη διαπραγμάτευση, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι, ακόμα και μετά το δημοψήφισμα, «στο τραπέζι θα παραμένει η συμφωνία».

Μετά από μια διαπραγμάτευση θέατρο του παραλόγου, η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε δημοψήφισμα - παρωδία, είπε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς. Στο δημοψήφισμα ουσιαστικά δεν κρίνεται εκείνη ή η άλλη συμφωνία, αλλά η παραμονή της χώρας στο ευρώ, τόνισε ο κύριος Σαμαράς και ρώτησε τι ακριβώς τίθεται σε δημοψήφισμα «ένα non-paper, ένα working paper; Είμαστε στα καλά μας»;

Η συνεδρίαση διακόπηκε για περίπου είκοσι λεπτά λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά αποχώρησαν από την αίθουσα αντιδρώντας για την επιστροφή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην έδρα κατά παράβαση του κανονισμού της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: